poniedziałek, 21 października 2019

Makaron z białym serem i boczkiem


Składniki:

  • 500g makaronu np. fusilli
  • 500 g sera białego ( wg uznania czy ma być to chudy, tłusty czy półtłusty)
  • 150g wędzonego boczku  
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cienko pokrojony boczek i smażymy do zrumienienia.
Makaron odcedzamy wrzucamy do garnka, dodajemy ser i boczek. Doprawiamy solą  i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...