Składniki:
- 500g ugotowanych na parze buraków
- ok. 10 cm białej części pora
- 2 kwaśne jabłka
- sól
- pieprz
- łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy i również ścieramy na tej samej tarce. Pora drobno siekamy. Wszytko razem mieszamy doprawiamy, solą, pieprzem i octem. Na koniec dodajemy cukier.Podajemy jako dodatek do dania głównego.
Ile gotują się te buraki na parze?
OdpowiedzUsuńOk 30 do 40 min tak żeby widelec ładnie wchodził a też nie są wtedy zbyt miękkie i lepiej ścierają się na tarce
UsuńJa zawsze gotuję w skórce tylko kroje na pół. W parowarze ok 30 do 40 min. Myślę że w garnku do gotowania na parze też coś koło tego.
OdpowiedzUsuń