wtorek, 15 października 2019

Surówka z kapusty pekińskiej z brzoswinią

Kapusta pekińska często wykorzystywana do przygotowywania różnych sałatek i surówek. Tym razem w troszkę innym wydaniu. Ciekawe połączenie owoców i warzyw.



Składniki:

  • 1 kapusta pekińska ok. 1 kg
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 2 łyżki majonezu
  • mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę oczyszczamy. Z każdego liścia wykrawamy głąb resztę drobno kroimy.
Brzoskwinie odsączamy z syropu i kropimy na ósemki lub drobniej.
Dodajemy sól, pieprz, majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i gotowe.

Pyszna jako dodatek do dania głównego jak i samodzielna przekąska.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...