
Bardzo smaczna. W zimę świeżą fasolkę możemy zastąpić mrożoną. Będzie równie smaczne.
Składniki
- 2 litry bulionu drobiowego
- 4 - 5 ziemniaków
- 1 - 2 marchewki
- 1/4 korzenia selera
- 1 por biała część
- ok. 350 - 400g Fasolki Szparagowej żółta
- 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka kopru
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora w krążki.
Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
Następnie wrzucamy Fasolkę. Gotujemy aż będzie miękka.
Doprawimy solą i pieprzem.
Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i koper.
Zagotowujemy i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz