środa, 28 lutego 2018

Zupa z Fasoli Szparagowej

Zupa z Fasoli Szparagowej

Bardzo smaczna. W zimę świeżą fasolkę możemy zastąpić mrożoną. Będzie równie smaczne.

Składniki

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 4 - 5 ziemniaków
  • 1 - 2 marchewki
  • 1/4 korzenia selera
  • 1 por biała część
  • ok. 350 - 400g Fasolki Szparagowej żółta
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka kopru
  • Sól
  • Pieprz




Przygotowanie


  1. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora w krążki.
    Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
    Następnie wrzucamy Fasolkę. Gotujemy aż będzie miękka.
    Doprawimy solą i pieprzem.
    Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i koper.
    Zagotowujemy i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...