środa, 28 lutego 2018

Szybka pizza z patelni

Szybka pizza z patelni

Składniki

  • Ciasto:
  • 150g mąki + do posypania
  • 75 ml ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • Sos:
  • 10 pomidorków kotajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • ok. 150 g startego parmezanu
  • ulubiona wędlina




Przygotowanie


  1. Pomidorki kroimy w ćwiartki.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek.
    Następnie dodajemy ostrą i słodką paprykę.
    Energicznie mieszamy po czym dodajemy pomidorki.
    Smażymy całość ok. 7 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta.
    Wyrabiamy.
    Formujemy okrąg wielkości patelni a której smażymy ciasto przez 7- 8 minut z obu stron bez dodatku tłuszczu.
    W między czasie rozgrzewamy piekarnik do najwyższej temperatury.
    Gdy ciasto się przesmaży zdejmujemy je z patelni rozsmarowujemy sos, posypujemy serem i kładziemy ulubione dodatki.
    Wstawiamy do piekarnika na 4 - 5 minut.
    I gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...