
Składniki
- Ciasto:
- 150g mąki + do posypania
- 75 ml ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki oliwy
- Sos:
- 10 pomidorków kotajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 łyżki słodkiej papryki
- Sól
- Pieprz
- ok. 150 g startego parmezanu
- ulubiona wędlina
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ćwiartki.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek.
Następnie dodajemy ostrą i słodką paprykę.
Energicznie mieszamy po czym dodajemy pomidorki.
Smażymy całość ok. 7 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta.
Wyrabiamy.
Formujemy okrąg wielkości patelni a której smażymy ciasto przez 7- 8 minut z obu stron bez dodatku tłuszczu.
W między czasie rozgrzewamy piekarnik do najwyższej temperatury.
Gdy ciasto się przesmaży zdejmujemy je z patelni rozsmarowujemy sos, posypujemy serem i kładziemy ulubione dodatki.
Wstawiamy do piekarnika na 4 - 5 minut.
I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz