środa, 28 lutego 2018

Zupa Krem Porowo Kalafiorowy

Zupa Krem Porowo Kalafiorowy

Składniki

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 główka średniego kalafiora
  • 2 średnie pory biała część
  • 200g sera blue
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • koperek świeży ewentualnie suszony
  • grzanki lub groszek ptysiowy
  • 250ml kwaśniej śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej




Przygotowanie


  1. W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora.
    Dusimy aż zrobi się miękki.
    Zalewamy bulionem.
    Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru.
    Gotujemy do miękkości.
    Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu.
    Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue.
    Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Zdejmujemy z ognia.
    Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...