środa, 28 lutego 2018

Pstrąg pieczony z masłem i ziołami

Pstrąg pieczony z masłem i ziołami

Składniki





Przygotowanie


  1. Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą i pieprzem oraz skrapiamy dokładnie sokiem z cytryny.
    Odstawiamy na ok. 30 min do lodówki.
    W tym czasie nastawimy piekarnik do temperatury 200C.
    Po 30 min przyprawiamy pstrąga koprem, kolendrą i pietruszką również w środku.
    Przekładamy na folię aluminiową. Do środka wkładamy platerem masła i kładziemy niewielką ilość na wierzch ryby.
    Zawijamy w folię tworząc tak zwany rękaw.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min.
    Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160C, rozwijamy folię i pieczemy ok. 10-15 min aż skórka się przyrumieni.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...