środa, 28 lutego 2018

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem


Uwielbiamy takie śniadania. Treściwe, białkowe i w pełni odżywcze.

Składniki

  • 250 gram sera białego półtłustego
  • 100 ml mleka 2%
  • 6 - 7 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • szczypta cukru trzcinowego




Przygotowanie


  1. Rzodkiewkę i szczypiorek myjemy, drobno siekamy.
    W misce rozgniatamy ser widelcem, dodajemy mleko posiekaną rzodkiewkę i szczypior.
    Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.
    Dokładnie mieszamy.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...