środa, 28 lutego 2018

Szczawiowe pesto

Dodatki Przepis na:

Szczawiowe pesto

Szczawiowe pesto


Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy szczaw najlepszy. Do tego po garści orzechów, pestek dyni i ..........

Składniki

  • 3 garści świeżego szczawiu
  • garść obranych orzechów włoskich
  • garść obranych pestek dyni
  • ok. 80 ml oliwy z oliwek
  • 150g sera parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku




Przygotowanie


  1. Szczaw przebieramy myjemy i dokładnie osuszamy. Czosnek obieramy.
    Wrzucamy do blendera. Dorzucamy orzechy i pestki dyni, ścieramy parmezan dodajemy do reszty.
    Zaczynamy blendować powoli wlewając oliwę.
    Uzyskujemy odpowiednią dla nas konsystencję.
    W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionym makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...