Dodatki Przepis na:
Szczawiowe pesto
Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy szczaw najlepszy. Do tego po garści orzechów, pestek dyni i ..........
Składniki
- 3 garści świeżego szczawiu
- garść obranych orzechów włoskich
- garść obranych pestek dyni
- ok. 80 ml oliwy z oliwek
- 150g sera parmezan
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Szczaw przebieramy myjemy i dokładnie osuszamy. Czosnek obieramy.
Wrzucamy do blendera. Dorzucamy orzechy i pestki dyni, ścieramy parmezan dodajemy do reszty.
Zaczynamy blendować powoli wlewając oliwę.
Uzyskujemy odpowiednią dla nas konsystencję.
W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz