Korzystając z darów tej pory roku uwielbiam razem z rodzina przyrządzać
wszelkiego rodzaju surówki i sałatki. Ta którą chciałabym się dzisiaj z
wami podzielić jest pyszna i świeża. Pasuje praktycznie do wszystkiego.
Można ją jeść nawet samą jako przekąskę.
Składniki
-
1/2
kapusty pekińskiej
-
1 marchewka
-
1 pomidor
-
1/2
czerwonej cebuli
-
10
czarnych oliwek
-
4 łyżki
jogurtu naturalnego typu greckiego
-
1
łyżeczka musztardy dijon
-
Sól
-
Pieprz
Przygotowanie
Warzywa myjemy i osuszamy.
Kapustę drobno siekamy.
Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Oliwki i pomidory drobno kroimy.
Wszystko wrzucamy do miski.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy jogurt i musztardę.
Dokładnie mieszamy.
Najlepiej smakuje po ok. 15 min jak smaki się dobrze przegryza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz