Uwielbiamy młodą kapustę. Dziś dla was propozycja nie do
odrzucenia. Młoda zasmażana kapusta. Pyszna słodka i aromatyczna.
Składniki
- Główka młodej kapusty
- Sól
- Pieprz
- Pół pęczka świeżego kopru
- 2 suszone pieczarki
- 1,5 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 1 liść laurowy
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
Przygotowanie
Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty.
Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz