środa, 28 lutego 2018

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana


Uwielbiamy młodą kapustę. Dziś dla was propozycja nie do odrzucenia. Młoda zasmażana kapusta. Pyszna słodka i aromatyczna.

Składniki

  • Główka młodej kapusty
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół pęczka świeżego kopru
  • 2 suszone pieczarki
  • 1,5 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 liść laurowy
  • 3 - 4 ziarna ziela angielskiego




Przygotowanie


  1. Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty.
    Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
    Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...