Szybka, smaczna i zdrowa. Samodzielna przekąska lub dodatek do
dania głównego. Świetnie pasuje na grilla. Przepis zaczerpnięty od
Siostry Anastazji aczkolwiek zmodyfikowany :)
Składniki
- Mała główka młodej białej kapusty
- 1 średnia marchewka
- 2 jabłka
- Pęczek natki pietruszki
- Kilka gałązek kopru
- Sól
- Pieprz
- Sok z połowy cytryny
- 3 - 4 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
Przygotowanie
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy.
Przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na ok. 10 min aż trochę zmięknie.
W tym czasie marchew i jabłka obieramy, myjemy i scieramy na tarce o dużych oczkach.
Wrzucamy do kapusty. Dodajemy sok z połowy cytryny i pieprz.
Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
Dodajemy majonez lub jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz