środa, 28 lutego 2018

Surówka z Kiszonej Kapusty

Idealna do dań mięsnych, jak i dodatek do kanapek





Składniki:


  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchewka
  • pęczek szczypiorku
  • Pieprz
  • Cukier
  • olej lub oliwa 


Kapustę odciskamy. Szatkujemy drobniej. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy.Dodajemy pieprz cukier i oliwę w proporcjach (czego kto lubi więcej). Wszystko razem mieszamy. Surówka najlepiej jak postoi ok godziny w lodówce i się przegryzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...