środa, 28 lutego 2018

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Bardzo smaczna i sycąca surówka.

Składniki

  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 2 średnie marchewki
  • 3 jabłka
  • pół pęczka świeżej natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • sok z połowy cytryny




Przygotowanie


  1. Kapustę myjemy, osuszamy.
    Drobno szatkujemy pozostawiając zgrubiałą część.
    Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Marchew obieramy i również ścieramy na grubych oczkach.
    Natkę myjemy i drobno siekamy.
    Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.




    Gdy się znudzi można dodać 2 łyżeczki musztardy dijon, 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżeczki majonezu.
    Zdjęcie przedstawia pierwszą wersję.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...