Bardzo smaczna i sycąca surówka.
Składniki
- 1 mała główka kapusty pekińskiej
- 2 średnie marchewki
- 3 jabłka
- pół pęczka świeżej natki pietruszki
- Sól
- Pieprz
- sok z połowy cytryny
Przygotowanie
Kapustę myjemy, osuszamy.
Drobno szatkujemy pozostawiając zgrubiałą część.
Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Marchew obieramy i również ścieramy na grubych oczkach.
Natkę myjemy i drobno siekamy.
Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Gdy się znudzi można dodać 2 łyżeczki musztardy dijon, 4 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżeczki majonezu.
Zdjęcie przedstawia pierwszą wersję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz