Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.
Składniki
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 cutryna
- 2 jabłka
- 3 kiszone ogórki
- 1 czerwona cebula
- pół pęczka natki pietruszki
- oliwa
- cukier
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 10 min.
W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach oraz ogórki do osobnej miski, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
Dodajemy wszystko do kapusty ( górki bez soku który został po starciu ), wlewamy ok 1,5 łyżki oliwy i dodajemy sól, pieprz
i cukier według uznania.
Podajemy do obiadu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz