środa, 28 lutego 2018

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty


Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cutryna
  • 2 jabłka
  • 3 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • cukier
  • sól
  • pieprz




Przygotowanie


  1. Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 10 min.
    W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach oraz ogórki do osobnej miski, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
    Dodajemy wszystko do kapusty ( górki bez soku który został po starciu ), wlewamy ok 1,5 łyżki oliwy i dodajemy sól, pieprz
    i cukier według uznania.

    Podajemy do obiadu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...