środa, 28 lutego 2018

Makaron z sosem pieczarkowo - serowym

Makaron z sosem pieczarkowo - serowym


Uwielbiamy makaron. Z tym sosem smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • opakowanie ulubionego makaronu
  • 20 dag masła
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 ml mleka
  • ok. 150g startego parmezanu
  • Sól
  • pieprz
  • 200 gram pieczarek




Przygotowanie


  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania.
    Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
    Smażymy ok. 7 min.
    W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło.
    wrzucamy pieczarki i ser.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając.
    Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu.
    Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...