środa, 28 lutego 2018

Sos pieczarkwo - śmietanowy

Sos pieczarkwo - śmietanowy

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 400 ml śmietany kremówki
  • Sól
  • Pieprz
  • koperek suszony
  • ok 2 łyżeczek soku z cytryny




Przygotowanie


  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
    Do garnka wlewamy odrobinę wody aby zakryła dno i wrzucamy pieczarki.
    Dusimy aż będą miękkie.
    Następnie zmniejszamy ogień i wlewamy śmietanę doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy sok z cytryny.
    Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy koperkiem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...