Od dłuższego czasu eksperymentowałam smakowo z sosem czosnkowym i ku
mojemu zaskoczeniu przepis podany poniżej smakuje niemalże jak z
pizzerii.
Dodatek do pizzy, kebaba, grilla kanapek itp.
Składniki
-
1 mały
jogurt naturalny typu greckiego
-
3 łyżki
majonezu
-
3 ząbki
czoasnku
-
1
łyżeczka cukru
-
szczypta
soli
-
Bazylia
-
Oregano
Przygotowanie
Do miski wlewam jogurt naturalny, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Następnie dodaję majonez i cukier.
Wszystko mieszkam i ostrożnie solę smakując przy tym aby nie przesadzić.
Na koniec dodaję ok. 1 łyżeczki suszonej bazylii i tyle samo oregano.
Dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 30 min aby wszystkie składniki dokładnie się przegryzły.
Możemy dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz