
Składniki
- 7 - 8 płatów śledziowych solonych
- Marynata:
- Olej rzepakowy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka mielonego goździka
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej
- 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- pieprz czytrynowy
- Suszone pomidory ok 10 platerków
- ok 20 szt suszonej żurawiny
Przygotowanie
Po tym czasie odsączamy i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą.
Odstawiamy najlepiej na noc.
Po tym czasie przekładamy do słoika śledzie kilka plasterków suszonych pomidorów oraz kilka szt żurawiny. I tak na przemian do zapełnienia słoika.
Zalewamy pozostałą marynatą i odstawiamy do lodówki aby się schłodziło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz