środa, 28 lutego 2018

Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem

Uwielbiam ten słony smak łososia i do tego delikatny i kremowy mascarpone i ostrość szczypioru. Świetny dodatek na świątecznym Stole jak również Wspaniała Sylwestrowa przekąska:


Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem

Składniki

  • 7-8 płatów łososia
  • 1 opakowanie sera mascarpone
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • ocen winny biały




Przygotowanie


  1. Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Na każdy płat kładziemy łyżkę sera mascarpone i zwijamy w rulon.
    Wkładamy do naczynia. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Skrapiamy niewielką ilością octu winnego.
    Wkładamy do lodówki do schłodzenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...