
Składniki
- 0,25 kg węzonej ryby np. makrela, dorsz
- 4 średnie ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- łyżeczka chrzanu z żurawiną
- 3 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego typu greckiego
- sok z poły cytryny
- Sól
- pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą miękkie.
Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Jajka drobno kroimy dodajemy do miski.
Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do całości.
Jabłko ścieramy na grubej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały.
Rybę rozdrabniamy, ewentualnie oczyszczamy z ości, dodajemy do reszty składników.
Doprawiamy solą i pieprzem.
dodajemy chrzan i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do lodówki aby się schłodziła.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz