Bardzo smaczna sałatka. Połączenie słodkich pieczonych buraków z kwaśnymi kiszonymi ogórkami.
Składniki
- ok. 1 kg pieczonych buraków
- 4-5 ogórków kiszonych
- puszka czerwonej fasoli
- pół białej części pora
- 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Buraki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Fasolę odsączamy przepłukujemy na sicie dodajemy do warzyw.
Pora drobno siekamy i wrzucamy do reszty.
Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy majonez, musztardę i jogurt.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na 15 - 30 min do lodówki aby smaki dobrze się połączyły.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz