No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe
mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna
kolacja gotowa.
Składniki
-
Wywar z
zupy dyniowej ( przepis Zupa dyniowa z rozmarynem)
-
ok 0,3
kg polędwiczek drobiowych
-
200 gram
ryżu
-
sos
sojowy ciemny
-
Sól
-
pieprz
czarny mielony
-
2-3
łyżki oleju rzepakowego
-
serek
wiejski
Przygotowanie
Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki.
Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać.
Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty.
Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego.
Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu.
Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki.
Doprawić solą i pieprzem.
Na sam koniec wlać serek wiejski.
Dokładnie wymieszać i gotowe.
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz