środa, 28 lutego 2018

Risotto dyniowe z polędwiczkami drobiowymi

No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna kolacja gotowa.


Risotto dyniowe z polędwiczkami drobiowymi

Składniki

  • Wywar z zupy dyniowej ( przepis Zupa dyniowa z rozmarynem)
  • ok 0,3 kg polędwiczek drobiowych
  • 200 gram ryżu
  • sos sojowy ciemny
  • Sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • serek wiejski




Przygotowanie


  1. Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm.
    Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki.
    Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać.
    Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty.
    Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego.
    Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu.
    Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Na sam koniec wlać serek wiejski.
    Dokładnie wymieszać i gotowe.
    SMACZNEGO!!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...