
Składniki
- 2 duże piersi z indyka
- 8 ogórków kiszonych
- 4 średnie marchewki
- musztarda stołowa
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
- wykałaczki
- pieprz, sól
Przygotowanie
Piersi umyć i osuszyć.
Przekroić tak aby wyszły 3 filety.
Rozbić tłuczkiem posolić i oprószyć pieprzem.
Marchewkę ugotować w osolonej wodzie.
Marchew pokroić wzdłuż na pół ogórki na cztery części.
Rozbite kotlety posmarować musztardą położyć marchew i dwa kawałki ogórka. Dokładnie zwinąć ( można spiąć wykałaczkami).
Obtaczać najpierw w rozkłóconym jajku później w bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano co jakiś czas przekręcając aby mięso dobrze się usmażyło.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz