środa, 28 lutego 2018

Devolay z indyka z marchewką i ogórkiem kiszonym

Devolay z indyka z marchewką i ogórkiem kiszonym

Składniki

  • 2 duże piersi z indyka
  • 8 ogórków kiszonych
  • 4 średnie marchewki
  • musztarda stołowa
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy do smażenia
  • wykałaczki
  • pieprz, sól




Przygotowanie


  1. Piersi umyć i osuszyć.
    Przekroić tak aby wyszły 3 filety.
    Rozbić tłuczkiem posolić i oprószyć pieprzem.
    Marchewkę ugotować w osolonej wodzie.
    Marchew pokroić wzdłuż na pół ogórki na cztery części.
    Rozbite kotlety posmarować musztardą położyć marchew i dwa kawałki ogórka. Dokładnie zwinąć ( można spiąć wykałaczkami).
    Obtaczać najpierw w rozkłóconym jajku później w bułce.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano co jakiś czas przekręcając aby mięso dobrze się usmażyło.
    Podawać z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...