
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 0,5 główki małej kapusty włoskiej
- 3/4 szkl kaszy mannej
- 1 jajko
- Sól
- pieprz
- cabula
- 500ml przecieru pomidorowego
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy szklimy na patelni, dodajemy kapustę. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Mieszamy mięso mielone z kapustą, cebulą, kaszą i jajkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy podłużne kotlety.
Obsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy d garnka.
Zalewamy wodą doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy na średnim ogniu ok 40 min.
Zalewamy przecierem pomidorowym.
Zagotowujemy.
Zaprawiamy mąką wcześniej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz