środa, 28 lutego 2018

Pulpety ala gołąbki

Pulpety ala gołąbki

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 0,5 główki małej kapusty włoskiej
  • 3/4 szkl kaszy mannej
  • 1 jajko
  • Sól
  • pieprz
  • cabula
  • 500ml przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej




Przygotowanie


  1. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy szklimy na patelni, dodajemy kapustę. Pozostawiamy do ostygnięcia.
    Mieszamy mięso mielone z kapustą, cebulą, kaszą i jajkiem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Formujemy podłużne kotlety.
    Obsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy d garnka.
    Zalewamy wodą doprawiamy solą i pieprzem.
    Dusimy na średnim ogniu ok 40 min.
    Zalewamy przecierem pomidorowym.
    Zagotowujemy.
    Zaprawiamy mąką wcześniej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
    Zagotowujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...