Nie ukrywam że tym razem poszłam na łatwiznę, ze względu na zbyt późny
powrót do domu. Nazwę tych przekąsek wymyśliła moja córcia gdy pomagała
mi je przygotowywać. Niby nic a jednak coś tam wyszło i przede wszystkim
smakowało
Składniki
-
10
parówek ( najlepiej z szynki o wysokiej zawartości mięska)
-
opakowanie ciasta francuskiego
-
Ketchup
-
białko
jaja kurzego ( do posmarowania ciasta )
-
suszone
oregano ( do posypania ciasta )
Przygotowanie
Ciasto kroimy na dziesięć równych prostokątów.
Smarujemy niewielką ilością ketchupu.
W tak przygotowane ciasto zawijamy parówki.
Nacinamy ciasto z wierzchu, smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy niewielką ilością oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 20-25min.
Pod koniec można włączyć termoobieg wtedy z wierzchu są złociste i chrupiące.
Z pewnością przypadną do gustu przede wszystkim dzieciom.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz