Również szybka przekąska, wszak banalnie prosta ale smaczna
Składniki
-
opakowanie ciasta francuskiego
-
40 dag
pieczarek
-
pieprz
-
Sól
-
białko
jaja kurzego
-
suszony
majeranek do posypania
-
Olej
rzepakowy
Przygotowanie
Pieczarki oczyszczamy i dość drobno kroimy.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju rzepakowego.
Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody.
Solimy i doprawiamy pieprzem.
Następnie zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto kroimy na równe kwadraty. Nakładamy pieczarki i zlepiamy rogami na przemian.
Smarujemy białkiem i posypujemy suszonym majerankiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180C na ok 20-25 min.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz