środa, 28 lutego 2018

Suszone papryczki chilli

Suszone papryczki chilli

Składniki

  • paryczki chilli ilość dowolna




Przygotowanie


  1. Stawiam na naturalne suszenie. Papryczki nadziewam na nitkę i wieszam w suchym i ciepłym miejscu.
    Po kilku tygodniach są suche, można je dodawać do wielu potraw.

    Innym sposobem to piekarnik nagrzać do 100 C i wstawić do piekarnika na ok 2-3 godziny przy uchylonych drzwiczkach.

    Bądź możemy skorzystać z suszarki do suszenia warzyw i owoców.

    Każdy sposób jest dobry.
    A smaki niezastąpione.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...