Śniadania Przepis na:
Mój sposób na Niedzielną Frittatę

Składniki
- 7 jajek
- 20 dek kiełbasy podwawelskiej
- pół pomidora
- 15 dek sera żółtego
- Sól
- Pieprz
- Olej rzepakowy
- świeże zioła
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy do zrumienienia.
W między czasie jajka mieszamy widelcem doprawiamy solą i pierzem.
Gdy kiełbasa się zrumieni, wlewamy na patelnię jajka.
nie mieszamy.
W momencie gdy zauważymy że jajka się ścinają wrzucamy starty ser i pokrojony w plasterki pomidor oraz doprawiamy ulubionymi ziołami.
Smażymy na niewielkim ogniu do momentu gdy jajka się zetną.
Na górę kładziemy duży talerz i szybko odwracamy patelnię.
Tak odwrócony omlet wykładamy ponownie na patelnię na ok 1,5 min.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz