środa, 28 lutego 2018

Śniadaniowy Omlet

Śniadaniowy Omlet


Uwielbiamy takie śniadania. Pełna dawka energii aż do obiadu. Do tego świetnie smakuje.

Składniki

  • 4 jajka
  • Pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki boczku
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Skórki z 3 kromek chleba
  • 2 łyżki startego cheddara
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżeczka oregano
  • Pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżka oleju kokosowego




Przygotowanie


  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej.
    Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę.
    Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich.
    Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni.
    Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię.
    Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę.
    Podsmażamy następne 2 min.
    Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem.
    Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół.
    Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem.
    Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie.
    Przekładamy na talerz i zajadamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...