Uwielbiamy takie śniadania. Pełna dawka energii aż do obiadu. Do tego świetnie smakuje.
Składniki
- 4 jajka
- Pół czerwonej cebuli
- 2 plasterki boczku
- 4 pomidorki koktajlowe
- Skórki z 3 kromek chleba
- 2 łyżki startego cheddara
- Sól
- Pieprz
- Łyżeczka oregano
- Pół łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 łyżka oleju kokosowego
Przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej.
Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę.
Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich.
Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni.
Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię.
Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę.
Podsmażamy następne 2 min.
Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem.
Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół.
Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem.
Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie.
Przekładamy na talerz i zajadamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz