środa, 28 lutego 2018

Makaron z ciecierzycą i chorizo

Kolorowy makaron z pszenicy durum ze wspaniałą hiszpańską kiełbasą i niezastąpioną ciecierzycą oraz innymi dodatkami. Bardzo proste szybkie a przede wszystkim smaczne danie


Makaron z ciecierzycą i chorizo

Składniki

  • opakowanie kolorowego makaranu z pszenicy durum
  • 200 g kiełbasy chorizo
  • słoik konserwowej ciecierzycy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 szalotki
  • 3 pomidory polne
  • bazylia
  • Oregano
  • czosnek niedziwedzi
  • Olej rzepakowy




Przygotowanie


  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

  2. Szalotkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego. Gdy się zaszkli wrzucamy drobno pokrojoną paprykę. dusimy pod przykryciem ok. 5 min.
    Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię,
    Dalej dusimy ok. 10 min po czym dodajemy pokrojone pomidory.
    Dusimy aż pomidory się rozpadną.
    Na sam koniec dodajemy ciecierzycę oraz zioła: bazylię oregano i czosnek niedźwiedzi.
    Dusimy ok. 5 min.


  3. Do dużego garnka wsypujemy ugotowany makaron i zawartość patelni.
    wszystko razem mieszamy i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...