Kolorowy makaron z pszenicy durum ze wspaniałą hiszpańską kiełbasą i
niezastąpioną ciecierzycą oraz innymi dodatkami. Bardzo proste szybkie a
przede wszystkim smaczne danie
Składniki
-
opakowanie kolorowego makaranu z pszenicy durum
-
200 g
kiełbasy chorizo
-
słoik
konserwowej ciecierzycy
-
1
czerwona papryka
-
2 szalotki
-
3
pomidory polne
-
bazylia
-
Oregano
-
czosnek
niedziwedzi
-
Olej
rzepakowy
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Szalotkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni z
dodatkiem oleju rzepakowego. Gdy się zaszkli wrzucamy drobno pokrojoną
paprykę. dusimy pod przykryciem ok. 5 min.
Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię,
Dalej dusimy ok. 10 min po czym dodajemy pokrojone pomidory.
Dusimy aż pomidory się rozpadną.
Na sam koniec dodajemy ciecierzycę oraz zioła: bazylię oregano i czosnek niedźwiedzi.
Dusimy ok. 5 min.
Do dużego garnka wsypujemy ugotowany makaron i zawartość patelni.
wszystko razem mieszamy i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz