Proste, smaczne i do tego mało pracochłonne
Składniki
-
7 pałek z
kurczaka
-
1 pomidor
-
1 cebula
-
3 ząbki
czosnku
-
0,5
kostki marcharyny
-
przyprawa do kurczaka
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Pałki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym przyprawiamy przyprawą do kurczaka solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 2 godziny.
Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy pomiędzy
pokrojoną w piórka cebulę, pomidora pokrojonego w plasterki oraz czosnek
w plasterkach.
Na wierzch kładziemy margarynę pokrojoną w kostkę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C na ok. 60 min.
Co jakiś czas podlewamy mięso powstałym wywarem.
5 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz