środa, 28 lutego 2018

Kiszone ogórki

Kiszone ogórki

Składniki

  • Ogórki
  • koper
  • sól najlepiej niejodowana
  • Czosnek
  • Liście wiśni
  • korzeń chrzanu




Przygotowanie


  1. Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach.
    Najważniejsza jest zalewa.
    Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli.
    Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni.
    Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą.
    Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...