Sezon na fasolkę w pełni, wiec moja propzycja również na czasie.
Okrasa z bułki tartej ze słodką mieloną wędzoną papryką i skwarkami z
kiełbaski. Polecam
Składniki
- 1 kg żółtej fasolki szparagowej
- 3 łyżki oleju
- 2 kiełbasy śląskie
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka słodkiej mielonej wędzonej papryki
- 3 litry wody
- 2 łyżki soli
- 1 łyżka cukru
Przygotowanie
Wodę gotujemy z dodatkiem soli i cukru.
Fasolkę czyścimy i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki.
Gdy kiełbasa się przesmaży zdejmujemy z patelni, a na pozostałym oleju smażymy bułkę tartą połączoną z wędzoną papryką. Mieszamy i zdejmujemy z ognia aby się nie przypaliła.
Fasolkę odcedzamy, wkładamy na talerz, posypujemy bułką tartą i skwarkami z kiełbaski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz