środa, 28 lutego 2018

Fasolka szparagowa z wędzoną papryką

Fasolka szparagowa z wędzoną papryką


Sezon na fasolkę w pełni, wiec moja propzycja również na czasie. Okrasa z bułki tartej ze słodką mieloną wędzoną papryką i skwarkami z kiełbaski. Polecam

Składniki

  • 1 kg żółtej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki oleju
  • 2 kiełbasy śląskie
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka słodkiej mielonej wędzonej papryki
  • 3 litry wody
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka cukru




Przygotowanie


  1. Wodę gotujemy z dodatkiem soli i cukru.
    Fasolkę czyścimy i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki.
    Gdy kiełbasa się przesmaży zdejmujemy z patelni, a na pozostałym oleju smażymy bułkę tartą połączoną z wędzoną papryką. Mieszamy i zdejmujemy z ognia aby się nie przypaliła.
    Fasolkę odcedzamy, wkładamy na talerz, posypujemy bułką tartą i skwarkami z kiełbaski.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...