środa, 28 lutego 2018

Cukiniowe mielone

Następna potrawa do przemycenia warzyw. Pożywne, zdrowsze i smaczne.


Cukiniowe mielone

Składniki

  • 0.5 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej bądź łopatki
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średnia cukinia
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
  • 1 jajko




Przygotowanie


  1. Mięso przekładamy do miski.
    Cukinię trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do mięsa.
    Cebulę również ścieramy na tej samej tarce.
    Ząbki Czosnku przeciskamy przez praskę.
    Dodajemy jajko.
    Przyprawiamy i wszystko mieszamy aż składniki się połączą.
    Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy.

  2. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano.

  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...