Następna potrawa do przemycenia warzyw. Pożywne, zdrowsze i smaczne.
Składniki
-
0.5 kg
mięsa mielonego z szynki wieprzowej bądź łopatki
-
1
średnia cebula
-
2 ząbki
czosnku
-
1
średnia cukinia
-
Bułka tarta
-
Sól
-
Pieprz
-
Zioła
prowansalskie
-
olej do
smażenia
-
1 jajko
Przygotowanie
Mięso przekładamy do miski.
Cukinię trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do mięsa.
Cebulę również ścieramy na tej samej tarce.
Ząbki Czosnku przeciskamy przez praskę.
Dodajemy jajko.
Przyprawiamy i wszystko mieszamy aż składniki się połączą.
Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy.
Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz