wtorek, 19 listopada 2019

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Surówki dostarczają nam bardzo dużo witamin, do tego są smacznym dodatkiem do wielu dań. Jesień w pełni więc wykorzystujemy co się tylko da.

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki dobrego majonezu

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy rękami zgniatając lekko kapustę. Odstawiamy na ok. 30 min aby kapusta stała się miękka.
Po tym czasie dodajemy musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
Podajemy do dań głównych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...