środa, 28 lutego 2018

Wiosenna sałatka śledziowa z krewetkami

Wiosenna sałatka śledziowa z krewetkami

Przepis powstał spontanicznie. Zalążek już w sklepie rybnym. Doskonała przystawka na Wielkanocny Stół

Składniki

  • 2 podwójne płaty śledziowe w occie
  • 30 dag krewetek w śmietanie
  • 1 cykoria
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • garść świeżej rukoli
  • garść świeżej roszponki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka majonezu
  • odrobina soku z limonki




Przygotowanie


  1. Śledzia kroimy w ok. pół centymetrowe paski.
    Krewetki odsączamy ze śmietany (pozostawiając ją ) i kroimy również w ok. pół centymetrowe kawałki.
    Cebulę i cykorię drobno siekamy.
    Wrzucamy do miski, dodajemy umytą rukolę i roszponkę doprawiamy odrobiną soli ( trzeba na nią uważać ) oraz pieprzem.
    Wlewamy śmietanę z krewetek, majonez i dodatkową łyżkę śmietany.
    Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...