Przepis powstał spontanicznie. Zalążek już w sklepie rybnym. Doskonała przystawka na Wielkanocny Stół
Składniki
- 2 podwójne płaty śledziowe w occie
- 30 dag krewetek w śmietanie
- 1 cykoria
- 1/2 czerwonej cebuli
- garść świeżej rukoli
- garść świeżej roszponki
- sól
- pieprz
- łyżka majonezu
- odrobina soku z limonki
Przygotowanie
Śledzia kroimy w ok. pół centymetrowe paski.
Krewetki odsączamy ze śmietany (pozostawiając ją ) i kroimy również w ok. pół centymetrowe kawałki.
Cebulę i cykorię drobno siekamy.
Wrzucamy do miski, dodajemy umytą rukolę i roszponkę doprawiamy odrobiną soli ( trzeba na nią uważać ) oraz pieprzem.
Wlewamy śmietanę z krewetek, majonez i dodatkową łyżkę śmietany.
Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz