Miała być mizeria ale postanowiłam dodać pomidory, szczypior i koper.
Wyszło pysznie i orzeźwiająco.
Składniki
- 2 średnie zielone ogórki
- 2 średnie pomidory
- 1 pęczek szczypioru
- 1 pęczek kopru
- Sól
- pieprz
- ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
- 2 łyżki bialego octu winnego
Przygotowanie
Warzywa i zioła myjemy i osuszamy.
Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
Solimy i odstawiamy aby puściły sok.
Odlewamy nadmiar.
Dodajemy pokrojonego w 8 pomidora, posiekany szczypior i koper.
Wlewamy śmietanę.
Przyprawiamy pieprzem i białym octem winnym. Ponownie mieszamy.
Najlepiej smakuje jak odstawimy do lodówki na min. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz