To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci
Składniki
- 1,5 litra bulionu drobiowego
- 2 marchewki
- szklanka ryżu
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
- Sól
- pieprz
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka kopru
- łyżeczka słodkiej mielonej papryki
Przygotowanie
Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać.
W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie.
Dodajemy przecier pomidorowy.
Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz