środa, 28 lutego 2018

Ryżanka smak dzieciństwa

Ryżanka smak dzieciństwa


To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci

Składniki

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 2 marchewki
  • szklanka ryżu
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • pieprz
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka kopru
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki




Przygotowanie


  1. Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać.
    W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie.
    Dodajemy przecier pomidorowy.
    Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
    Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...