środa, 28 lutego 2018

Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami

Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami


Przepis zaczerpnięty z programu Super Food na co dzień Jamiego Olivera. Pyszne i sycące pełnowartościowe danie.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • pół papryczki chilli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 dojrzałe pomidory
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • Sól
  • pieprz




Przygotowanie


  1. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy papryczkę chilli pokrojoną w plasterki.
    Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy na patelnię.
    Smażymy aż fasola odparuje z pozostałości wody i popęka.
    dodajemy pokrojone w ósemki pomidory.
    wszystko dusimy ok. 10 min.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Pod koniec duszenia wbijamy jajka i przykrywamy pokrywką.
    Dusimy do ścięcia białek.
    Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Smacznego!!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...