środa, 28 lutego 2018

Pasta jajeczna z awokado

Tym razem propozycja na smaczną i szybką pastę na kanapki:). Wyszła całkiem niezła.


Pasta jajeczna z awokado

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 awokado
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Sól
  • pieprz
  • sok z limonki
  • opcjonalnie pół łyżeczki musztardy




Przygotowanie


  1. Jajka obieramy i drobno siekamy.
    Awokado wydrążamy i zgniatamy widelcem na pastę, skrapiamy sokiem z limonki żeby nie sczerniało.
    Łączymy z jajkiem solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
    Na koniec dodajemy jogurt naturalny i opcjonalnie pół łyżeczki musztardy dokładnie mieszamy i gotowe.

    SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...