środa, 28 lutego 2018

Bitki wieprzowe w sosie koperkowym

Lekkostrawne duszone bitki z dodatkiem wiosennej nuty


Bitki wieprzowe w sosie koperkowym

Składniki





Przygotowanie


  1. Mięso kroimy w pastry o grubości ok. 2cm.
    Lekko rozbijamy tluczkiem.
    Przekładamy do garnka.

  2. Zalewamy wodą aż przykryje mięso.
    Dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miekkie.
    W międzyczasie dodajemy przyprawy.
    ok. 15 minut przed końcem siekamy koperek i dodajemy do całości.
    Na koniec zaprawiamy sos mąką i zagotowujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...