środa, 28 lutego 2018

Wiosenna surówka z tuńczykiem

Wiosenna surówka z tuńczykiem


Lekka i smaczna. Uwielbiam ją w pracy. Sycąca i odżywcza.

Składniki

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 średni pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • Pęczek rzodkiewki
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • Sól
  • Pieprz




Przygotowanie


  1. Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
    Warzywa myjemy.
    Pomidora, paprykę, cebulę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Wsypujemy wszystko do miski,
    Dodajemy tuńczyka razem z zalewą oraz jogurt
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...