Lekka i smaczna. Uwielbiam ją w pracy. Sycąca i odżywcza.
Składniki
- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1 średni pomidor
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 1 czerwona cebula
- Pęczek rzodkiewki
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Warzywa myjemy.
Pomidora, paprykę, cebulę i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wsypujemy wszystko do miski,
Dodajemy tuńczyka razem z zalewą oraz jogurt
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz