środa, 28 lutego 2018

Mielone z marchewką

Czy wam też zostały jarzyny z wywaru? Pewnie tak. Ja dzisiaj postanowilam gotowane marchewki dodać do mielonych do tego natka pietruszki...... Wyszło pysznie. Sami spróbujcie


Mielone z marchewką

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ugotowane marchewki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu z żurawiną
  • Natka pietruszki świeża opcjonalnie suszona
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Czosnek staropolski
  • Bułka tarta




Przygotowanie


  1. Bułkę moczymy w mleku. Dokładnie odciskamy i przeciskamy przez praskę.
    Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oleju.
    Studzimy.
    Marchewkę kroimy w drobną kostkę.
    Do miski wrzucamy mięso, cebulę, marchewkę, bułkę.
    Wbijamy jajko dodajemy musztardę i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy natkę.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
    SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...