Czy wam też zostały jarzyny z wywaru? Pewnie tak. Ja dzisiaj
postanowilam gotowane marchewki dodać do mielonych do tego natka
pietruszki...... Wyszło pysznie. Sami spróbujcie
Składniki
-
0,5 kg
mięsa mielonego
-
1 kajzerka
-
1 jajko
-
1 cebula
-
2
ugotowane marchewki
-
3 łyżki
musztardy
-
1
łyżeczka chrzanu z żurawiną
-
Natka
pietruszki świeża opcjonalnie suszona
-
Pieprz
-
Sól
-
Olej
rzepakowy do smażenia
-
Czosnek
staropolski
-
Bułka tarta
Przygotowanie
Bułkę moczymy w mleku. Dokładnie odciskamy i przeciskamy przez praskę.
Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oleju.
Studzimy.
Marchewkę kroimy w drobną kostkę.
Do miski wrzucamy mięso, cebulę, marchewkę, bułkę.
Wbijamy jajko dodajemy musztardę i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy natkę.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz