środa, 28 lutego 2018

Kokardki z szynką i warzywami konserwowymi

Kokardki z szynką i warzywami konserwowymi

Składniki

  • Opakowanie makaronu kokardki
  • Puszka groszku
  • Puszka kukurydzy
  • Puszka cieciorki
  • Puszka fasolki czerwonej
  • 200g szynki
  • 200g sera typu feta
  • Łyżka musztardy
  • Łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz




Przygotowanie


  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Pozostawiamy do ostygnięcia.
    Szynkę kroimy w drobną kostkę tak samo ser feta.
    Warzywa konserwowe odcedzamy na sicie.
    Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
    Dodajemy musztardę, majonez i jogurt.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dokładnie mieszamy i gotowe.
    Szybko, prosto i smacznie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...