środa, 28 lutego 2018

Kieszonki Schabowe z Cheddarem i Szczypiorkiem

Kieszonki Schabowe z Cheddarem i Szczypiorkiem


Gdy znudzą się zwyczajne schabowe, sięgam po ten sprawdzony sposób na urozmaicenie tego pysznego mięsa. Smakuje zawsze również na zimno

Składniki

  • 6 kotletów ze schabu o grubości ok. 1 cm
  • ok. 150g startego cheddara ( drobne oczka )
  • pęczek szczypiorku
  • Sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia




Przygotowanie

  W kawałkach schabu robimy kieszonki.
Rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem.
Szczypiorek drobno siekamy.
Do każdej kieszonki wkładamy starty ser i szczypiorek.
Tak przygotowane kieszonki maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lasagne

Mój ulubiony przepis na Lasagne. Pyszna, sycąca. Składniki: Makaron Lasagne 700g mięsa mielonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszk...